Sıva Filesi

İzolasyon Filesi

Tek bir sonuç gösteriliyor

Yaşam alanlarında sıcak ve soğukla mücadele etmenin en etkili ve ekonomik yollarından biri hiç şüphesiz izolasyondur. Yapılarda izolasyon farklı yöntemler kullanılarak uygulanabilir. Isı köprüleri oluşmasını önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için tercih edilen en iyi uygulamaların başında ısı yalıtımı yani mantolama uygulamaları gelir.

Mantolama uygulamalarının başarısını sağlayan en önemli enstrüman ise kullanılan izolasyon filelerinin kalitesi ve özelliğidir. Yalıtım uygulamalarından fayda sağlamak aynı zamanda harcanan paranın ve zamanın boşa gitmesini önlemek için mutlaka kalite odaklı bir yaklaşım sergilenmelidir. Rekabet yoğun olduğu ve fiyat odaklı bir piyasa oluştuğu için izolasyon filesi olarak kullanıcılara geniş bir çeşitlilik sunulur. Bunlar arasında düşük kaliteli ve yeterli performansı sergileyemeyecek izolasyon filesi modelleri bulunabildiğinden izolasyon filesi seçimi konusunda titiz davranılmalıdır.

İzolasyon Filesi Nedir?

2.5 x 2.5 gözenek ağırlığına sahip sıva filelerine izolasyon filesi adı verilmektedir. Sıva filesi yüksek alkali dayanımına sahip olan fiber cam elyafı iplik haline getirme daha sonra dokuma ve tutkal reçineyle kaplayarak renklendirme yoluyla elde edilen taşıyıcı donatı malzemesi olma özelliğine sahiptir. Sıva filesi aynı zamanda zemin ve tavan yalıtımı uygulamalarında, sıcak ve soğuk iklim şartlarına karşı koruma sağlama amacıyla yapılan izolasyon uygulamalarında donatı taşıyıcı malzemesi olarak kullanılmaktadır.

Sahip olduğu avantajlı özelliklerle sıva filesi özellikle yapılarda mantolama ısı yalıtımı yapılırken sıvı taşıyıcı donatısı olarak kullanılır. Sıva harçları alkali içerdiğinden izolasyon amacıyla kullanılacak sıva fileleri de sıvaya diğer bir deyişle sıvanın içindeki alkaliye dayanıklı olmalıdır. Bunun için dikkat edilmesi gereken izolasyon filelerinin de yüksek mukavemetli saf camdan üretilmiş olmasıdır.

İzolasyon Filesi Nasıl Kullanılır?

İzolasyon filesi sürme tip su yalıtım uygulamalarında, sıva, mermer, cam mozaik, epoksi ve benzer kaplama uygulamalarında kullanılabilmektedir. Yüksek alkali dayanımlı olarak üretilen izolasyon fileleri esnek yapıları sayesinde kolay uygulanabilirler. Zaman içerisinde formlarını kaybetmezler. Ayrıca doğru tekniklerle uygulanmaları halinde uygulama yüzeyinde çatlak ya da gerilme gibi deformasyonları önlerler.

Yalıtım Filesi Nerelerde Kullanılır?

Isı yalıtımı yani mantolama uygulamalarında kullanılacak olan sıva filesi diğer bir deyişle izolasyon filesi yüksek alkali içeren çimento esaslı sıvalara buna bağlı olarak alkaliye dayanıklılık gösterebilmek için yüksek mukavemetli en saf cam elyaftan üretilmelidir. Aynı zamanda yalıtım filesi yeterli miktarda aprelenmiş olmalıdır. Bu standartları sağlamayan yalıtım filesi kullanılması halinde yalıtım fileleri sıva içindeki alkalinin etkisiyle bina ömrüne oranla çok daha kısa sayılabilecek bir süre içinde eriyip yok olur.

Yalıtım filesi; iç cephe ısı yalıtımı mantolama uygulamalarında, iç ve dış cephelerde tamirat uygulamalarında kullanılabilir. Yalıtım fileleri sürme izolasyon uygulamalarında ana yalıtım katmanının çatlak köprüleme özelliklerinin geliştirilmesi, sarfiyat kontrolünün sağlanması ve yüzey gerilmelerinin alınması amacıyla kullanıma uygun ürünlerdir. 

İzolasyon Filesi Fiyatları

İzolasyon filesi fiyatları ürünün kalitesi başta olmak üzere çeşitli detaylara göre belirlendiğinden standart bir izolasyon filesi fiyatı vermek mümkün değildir. İhtiyaca göre satın alınmak istenen izolasyon filesi belirlendikten sonra doğru fiyat bilgisi edinilebilir.

Dış Cephe Filesi Fiyatları

Dış cephe filesi fiyatları konusunda ürün seçenekleriyle orantılı olarak bir çeşitlilik vardır. Tercih edilen dış cephe filesinin kalitesi, özellikleri ve markası gibi çeşitli unsurlar dış cephe filesi fiyatları belirlenirken değerlendirilir.

Diğer tüm ürünlerde olduğu gibi dış cephe sıva filesi fiyatları birçok farklı etkene göre belirlenmektedir. Dış cephe sıva filesinin kalitesi, kaç gram olduğu ve pek çok farklı unsur değerlendirildikten sonra belirlenen dış cephe sıva filesi fiyatlarının, marka ve ürün özelinde farklılık göstermesi mümkündür.

Dış Cephe Sıva Filesi Nasıl Kullanılır?

Dış cephede kullanılan bu sayede çimento hareketlerine karşı direnç göstererek dış cephe sıvasının çatlaması görevini dış cephe sıva filesi üstlenir. Sıva fileleri yalıtım amacıyla yapıların iç cephelerinde de dış cephelerinde de kullanılabilmektedir. Ayrıca zeminde ve tavanda kullanılması halinde sıcak ve soğuk iklim koşullarına karşı ihtiyaç duyulan termal izolasyonun yapılması mümkün olmaktadır.

Sıva filesi modelleri zeminlerde uygulandığı gibi tavanlarda ısı yalıtımı yapılması sırasında da kullanılabilir. Tavan sıva filesi kullanımı uygulamaların başarısını artıran etkenler arasında ilk sıralarda gelmektedir. Sıva filesi doğru seçilmesi ve doğru uygulanması halinde etkili sonuçlar alınmasını sağlayan popüler bir ısı yalıtım malzemesi olduğundan CE normlarına uygun olarak üretilen modelleri kullanmaya özen gösterilmelidir.

Yapılarda dış cephe sıva filesi kullanımından optimum fayda sağlanabilmesi için kullanım alanının özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun ürünler tercih edilmelidir. Gerekli standartları sağlayan sıva fileleri kullanıldığı takdirde gerçekleştirilen izolasyon uygulamasından elde edilecek verim de artacaktır.

Dış cephe sıva filesi fiyatlarının belirlenmesi aşamasında göz önünde bulundurulan birçok farklı etken vardır. Dış cephe sıva filesinin ne kadar kaliteli olduğu, kaç gram olduğu ve daha pek çok unsur titizlikle değerlendirilmelidir. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurularak belirlenen dış cephe sıva filesi fiyatlarının her marka ve her ürün özelinde farklılık göstermesi olası bir durumdur..

Su Yalıtım Filesi Ne İşe Yarar?

Su yalıtım filesi yapıların neme, suya ve zararlı maddelere karşı daha dayanıklı hale gelmesini, buna bağlı olarak çeşitli deformasyonların önüne geçmesine imkan verir. Yapılan sıvaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ürünler gerek prefabrik gerek benzeri yapılarda izolasyon materyali olarak kullanılabilir.

Oluşmuş çatlakların onarılmasına yardımcı olan sıva fileleri, mantolama uygulamaları yapılan bölgeleri dışarıdan da içeriden de çeşitli etkilere karşı dirençli hale getirir. Cam mozaik, mermer ve epoksi zemin kaplamalarında doğru ve kaliteli ürünlerin kullanılmasıyla yaşam alanlarını dayanıklı bir şekilde tasarlamak mümkün olur.

Mantolama Filesi Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Mantolama sistem uygulamalarında binaların kenarları ve köşeleri, pencerelerle kapı kenarları mekanik zorlamaların en fazla olduğu buna bağlı olarak çatlama riski yüksek bölgeler olma özelliğine sahiptir. Bahsi geçen tür alanlarda düzgün ve darbelere karşı dayanıklı köşeler elde etmek için mantolama köşe filesi kullanılması mümkündür.

Mantolama köşe filesi, uygulama sırasında ince bir kat sıva çekildikten sonra ilk kat sıva harcının içine yerleştirilir. Daha sonra ilk kat sıvanın üzerine donatı filesi uygulanır. Fileli köşe profillerinin kullanıldığı durumlarda işçilik maliyeti ve harcanan zaman minimize edilebilmektedir. Buna ek olarak çeşitli nedenlere bağlı olarak montaj sırasında ortaya çıkması mümkün olan yanlış uygulama riski de minimize edilebilir.

Sıva filesi çoğunlukla ısı yalıtım uygulamalarında mantolama ürünü olarak kullanılan bir ürün olma özelliğine sahiptir. Sıva donatı elemanı olarak sıklıkla kullanılan sıva filesi aynı zamanda su izolasyonu çalışmaları kapsamında sürme izolasyon filesi olarak kullanılabilir. Buna bağlı olarak sıva filelerinin son derece geniş bir kullanım alanı olduğunu söylemek mümkündür.

Yapılarda özellikle mantolama ısı yalıtımı uygulamalarının yapılması aşamasında sıva taşıyıcı donatısı olarak görev yapan sıva filesi kullanım alanına özgü ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamayı sağlar. Sıva harçları alkali içerdiği için sıva filesinin sıvaya diğer bir deyişle sıvanın içinde bulunan alkaliye dayanıklılığını sağlamak için sıva filelerinin üretiminde yüksek mukavemetli saf cam elyafı kullanılması gerekliliği bulunmaktadır.

İzolasyon Filesi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

2.5 x 2.5 gözenek ağırlığı olan izolasyon fileleri, yüksek alkali dayanımıyla öne çıkan fiber cam elyaf iplik haline getirildikten sonra, dokuma ve tutkal reçineyle renklendirme adımları uygulanarak elde edilir. Yüksek alkali içeren çimento esaslı sıvalara ve alkaliye dayanıklılık konusunda yüksek performans sergilemesi için izolasyon filesi türlerinin yüksek mukavemete sahip saf cam elyaftan üretilmesi gerekir.

Sürme tip su yalıtım uygulamalarında, mermer, epoksi, sıva, cam mozaik ve benzer kaplama uygulamalarında izolasyon filesi kullanımına sıklıkla rastlanır. Yüksek alkali dayanımına sahip olarak üretilen izolasyon filesi türleri esnek bir yapıları olduğu için son derece kolay bir şekile uygulanabilmektedirler. Buna bağlı olarak zaman içinde formlarını kaybetmeleri gibi istenmeyen durumlar yaşanmaz. Doğru tekniklerle uygulama yapıldığında uygulama yüzeyinde çatlak ya da gerilme gibi deformasyonlar yaşanması olası değildir.

Izolasyon filesiyle çalışırken en önemli konulardan biri, gerekli güvenlik önlemlerini eksikli bir şekilde almaktır. Bunun için başlık, eldiven, gözlük ve maske gibi kişisel koruyucu ekipmanlar kullanılmalıdır. Elektrik hatlarında çalışırken kullanıldığında, elektriğin kesildiğinden ve gerilim olmadığından emin olunmalıdır. Uygulama doğru teknikler kullanılarak, alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. Ayrıca kullanım alanının özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun, kaliteli materyaller seçmeye özen gösterilmelidir.

İzolasyon filesi seçimi sırasında işlevsellik, kalite ve güvenlik göz önünde bulundurulmalıdır. UV ışınlarına, neme ve diğer dış etkilere karşı dayanıklı malzemelerden üretilen izolasyon filelerinin elektriksel yalıtım yeteneğine, taşıma kapasitesine, bağlantı noktalarına, sahip olduğu sertifikalara ve hangi standartlara uygun olduğuna dikkat edilmelidir. Güvenilir markaların kullanım kolaylığı sunan ürünlerini tercih etmek önemlidir.

İzolasyon filelerinin üzerinde biriken toz ve kir, süpürge ya da hafif bir fırçayla temizlenebilir. Leke ve kir yoğunsa, hafif sabunlu su ve temiz bir bez ile nazikçe temizleme işlemi yapılabilir. Daha sonra temiz suyla durulama ile su kalıntıları giderilebilir. Bununla birlikte; uygulanabilecek temizlik işlemi, kullanılan izolasyon filesinin türüne ve özelliklerine göre değişebilir.

Open chat
Hello 👋
Can we help you?